Prima pagina  Galerie foto-evenimente  Contact   
Vineri 23 Februarie 2018   
CONSILIUL JUDETEAN |  APARATUL DE SPECIALITATE  |  INSTITUTII SUBORDONATE  |  STRATEGII-PROGRAME  |  PROIECTE  |  DOCUMENTE ONLINE |  ENERGII REGENERABILE
INFORMATII PUBLICE
PROGRAM AUDIENTE
ACCES PERSOANE DIZABILE
RAPOARTE DE ACTIVITATE
SERVICII PUBLICE
ACHIZITII PUBLICE
ECONOMIC
TAXE SI TARIFE
URBANISM
LEGISLATIE
APLICAREA LEGII 154/ 2012 A INFRASTRUCTURII DE COMUNICATII ELECTRONICE
LEGATURI INSTITUTIONALE
CAUTA IN SITE
INFORMATII UTILE
SITE-uri PRAHOVENE
MASS-MEDIA LOCALE
ONG-uri
PAGINI UTILE
SCURT ISTORIC
POSTURI VACANTE CJPH

Vizualizare lista posturi vacante
Numarul de vizitatori 5091762
Data ultimei actualizari 21 Iulie 2017
  INSTITUTII CU FINANTARE DE LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA
SERVICII PUBLICE SPECIALIZATE DE INTERES JUDETEAN INSTITUTII DE CULTURA SPITALE
MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PRAHOVA

Date de contact:
Adresa: Ploiesti, str. Toma Caragiu, nr. 10
Telefon: 0244-521.547 0244-522.656
Fax: 0244-514.437 0244-522.656
Email: histmuseumph@yahoo.com
Web: www.histmuseumph.ro
Director general: Marinela PENES
Prezentare:
 

►   Muzeul "Conacul Bellu" - Urlati;

►   Conacul "Pana Filipescu"- Filipestii de Targ;
►   Muzeul memorial  "Constantin Stere"- Bucov;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PRAHOVA        

 

                                 COMUNICATE DE PRESA

  • Comunicat de presă - Expoziţia lunii „Bucurii Pascale”
    Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită miercuri, 5 aprilie 2017, ora 10.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10 la vernisajul expoziţiei „Bucurii Pascale”, eveniment cuprins în proiectul muzeal EXPOZIŢIA LUNII.
    Sărbătoarea Învierii lui Hristos este cea mai mare sărbătoare a creştinilor ortodocşi. Sărbătoarea luminii şi a bucuriei, Paştele şi-a păstrat semnificaţia, fiind un moment de linişte sufletească şi de apropiere de familie. Oul vopsit sau încondeiat, cozonacul, pasca, mielul şi slujba de Înviere reprezintă tradiţii şi simboluri ale poporului român.
    La români ritualul religios se împleteşte cu tradiţia. Astfel, în expoziţie veţi putea admira alături de icoana Învierii, ouăle încondeiate, cărţi de bucate, precum şi o colecţie de carte poştală, care are ca ilustraţie tema pascală.

 

Rezultatul celor doua etape ale evaluarii anuale a managementului aplicat de doamna Penes Marinela, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova - 30.03.2015         

 ORGANIGRAMA

ANUNT CONCURS DE MANAGEMENT PENTRU MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PRAHOVA - Publicat astazi, 5 mai 2014    

 

 

Director: Marinela Penes                                

Program de vizitare: zilnic 900 - 1700, luni inchis

 

Expozitie temporara "RESTAURAREA - intre meserie si arta" (vernisaj 15 iulie 2008)    - vezi POZE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cladirea in care functioneaza muzeul istoriei prahovene a fost construita in stil neoclasic dupa planurile arhitectului Al. Orascu, autorul proiectelor Universitatii din Bucuresti, a Librariei Academiei, etc.

Gratie valentelor sale artistice si istorice, cladirea se inscrie in categoria monumentelor de arhitectura din Romania.

De la punerea pietrei de fundatie la 31 mai 1865 si finisare in 1867 si pana in 1970, data la care a devenit adapost al muzeologiei prahovene, aici au functionat institutii de invatamant de prestigiu, incepand cu primul gimnaziu ploiestean - "Sf. Petru si Pavel", din timpul domniei lui Al. I. Cuza.

In decursul timpului cladirea a fost de mai multe ori restaurata, fiecare interventie fiind marcata de grija pentru conservarea caracteristicilor initiale ale monumentului. Ultima restaurare de mare amploare, a avut loc intre anii 1990 si 1995. Cu acest prilej, respectandu-se cu rigurozitate personalitatea arhitecturala a monumentului, cladirea a beneficiat de consolidarile si modernizarile cerute de noua conceptie tematica a Expozitiei de baza.

Ideea care a coordonat reorganizarea tematica a Expozitiei permanente a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, a fost aceea a individualizarii sale in contextul institutiilor de profil din tara, prin valorificarea patrimoniului propriu, a studiilor si cercetarilor intreprinse de specialistii din diversele domenii (arheologie, istorie medie, moderna si contemporana, numismatica si medalistica, etc.).

Pana in prezent din tematica generala a muzeului, au fost realizate, in functie de mijloacele materiale avute la dispozitie, etapele care ilustreaza descoperirile arheologice din judetul Prahova - rezervatiile arheologice Targsoru Vechi si Budureasca, inceputurile orasului Ploiesti, evenimentele de la mijlocul secolului XIX (1848) si ecoul lor in Prahova, cabinetele de numismatica si medalistica, aspecte ale vietii culturale prahovene antebelice.

La exterior, intrarea muzeului este incadrata de Statuile Sfintilor "Petru si Pavel", patroni ai Gimnaziului care a functionat aici, inca din 1868. In curtea din fata muzeului, pentru crearea unui ambient evocator, au fost plasate busturile domnitorilor: Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Mihai Viteazul si Alexandru Ioan Cuza, mari personalitati ale istoriei nationale, a caror viata si opera sunt strans legate de istoria Ploiestiului si a meleagurilor prahovene. In curtea interioara a muzeului au fost puse in valoare, in cadrul unui cuprinzator Lapidarium, piese litice romane, dar si monumente comemorative - crucea monumentala de la Valea Urloi (Urlati), care mentioneaza rascoala seimenilor si dorobantilor de la 1655.


DESCOPERA PRAHOVA
PREZENTARE GENERALA
HARTA JUDETULUI
ALESII LOCALI
INFORMATII PRIMARII
MANIFESTARI COMERCIALE
CALENDAR CULTURAL, ARTISTIC SI RELIGIOS
INFORMATII PENTRU AFACERI
COMUNICATE DE PRESA
Preşedintele C J Prahova, Bogdan Toader şi viceguvernatorul Provinciei Heilongjiang,China , Hu Yafeng au semnat astăzi, 20 iulie 2017, ,,Memorandumul de Colaborare ".  
detalii...
Luni, 10.07.2017, ora 13.00, Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ are loc sedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Prahova.  
detalii...
In urma avertiarilor de cod galben şi portocaliu, Consiliul Judetean Prahova a impus restrictii de circulatie pe drumurile judetene  
detalii...
Vezi toate stirile
POTENTIAL TURISTIC
VISIT PRAHOVA
MONUMENTE
PEISAJE
AGROTURISM
Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura - FAO
   PRIMA PAGINA  |  GALERIE FOTO-EVENIMENTE  |  CONTACT  |  GHID NAVIGARE  |  TERMENI SI CONDITII   
Site oficial realizat in cadrul Sistemului Informatic Integrat in Administratia Publica Locala a Judetului Prahova - V3 2009