Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești a găzduit o întâlnire importantă astăzi, în cadrul căreia s-a stabilit un parteneriat între Institutul Regiunilor Europene și facultate. Vizita a fost organizată de Consiliul Județean Prahova, cu ocazia Zilei Europei și a avut ca invitat special pe Prof. Dr. Franz Schausberger, fondatorul Institutului Regiunilor Europene și fost guvernator al Landului Salzburg, Austria.
🔹 Scopul principal al întâlnirii a fost să se stabilească o colaborare care să ofere studenților de la Universitatea de Petrol-Gaze din Prahova oportunitatea de a face un internship la Institutul Regiunilor Europene din Salzburg, Austria. După finalizarea stagiului, aceștia vor fi sprijiniți să-și găsească slujbe în instituții europene sau în companii austriece, dacă își doresc asta.
🔹 În plus, Institutul Regiunilor Europene sprijină inițiativele tinerilor și îi încurajează să-și găsească un viitor job și să descopere domeniul profesional care li se potrivește cel mai bine. În acest sens, va avea loc un alt eveniment numit Cafe Drop, care va fi o întâlnire cu tinerii pentru a discuta despre oportunitățile de carieră în cadrul institutului.
🔹 La întâlnirea de astăzi, au fost prezenți Prof. Dr. Franz Schausberger, însoțit de secretarul general al Institutului, Dr. Joachim Florian Fritz, rectorul universității, Conf. Univ. Dr. Ing. Diniță Alin, precum și prorectorul, Lector univ. Dr. Alina Brezoi, vicepreședintele CJ Prahova, Cristian Apostol și Administratorul Public al județului Prahova, Anna Maria Vasile.
🔹 Institutul Regiunilor Europene a fost fondat în Salzburg în anul 2004 și are ca scop principal promovarea importanței regiunilor, municipalităților și întreprinderilor în Europa extinsă. În prezent, peste 130 de regiuni membre, municipalități, orașe și întreprinderi din 23 de țări europene au aderat la rețeaua IRE.
🔹 Prin acest parteneriat, Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești și Institutul Regiunilor Europene își propun să ofere studenților și tinerilor din România oportunități de dezvoltare profesională și de a se conecta la o rețea de experți și profesioniști europeni în domeniul regional și economic.