Copiii din comuna Mănești au, începând de astăzi, o școală nouă, modernă și bine echipată, care îi ajută să își dezvolte potențialul și să facă performanță în educație.
Școala din Mănești inaugurată astăzi, 20 aprilie, are 10 săli de clasă, o sală de festivități și o sală de sport cu teren, respectiv tribună de 100 de locuri. Suprafața desfășurată a școlii este de aproape 2100 mp, iar a sălii de sport de aproximativ 1500 mp.
Construcția unității de învățământ a fost finanțată din fonduri europene, confinanțarea fiind asigurată în parteneriat de Consiliul Județean Prahova și Comuna Mănești. Valoarea totală a investiției este de 11,8 milioane lei.

„Îl felicit pe domnul primar Constantin Nițoi, care a fost sufletul acestui proiect, fără de care noua școală și noua sală de sport nu ar fi existat într-un timp atât de scurt. Domnul Nițoi face parte dintre acei primari care au înțeles că asemenea proiecte pot fi definitorii pentru un mandat, că important e să lăsăm ceva în urmă generațiilor care vor veni. Prezența mea la acest eveniment este un prilej să reafirm angajamentul Consiliului Județean Prahova de continuare a investițiilor în educație și de susținere a proiectelor de dezvoltare a comunităților locale”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Construcția școlii din Mănești pentru clasele I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare, a durat doi ani, iar fondurile europene au fost asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Construcția unității de învățământ a fost finanțată din fonduri europene, cofinanțarea fiind asigurată în parteneriat de Consiliul Județean Prahova și Comuna Mănești. Valoarea totală a investiției este de 11,8 milioane lei.