Astăzi, în comunele Puchenii Mari și Florești, au fost inaugurate două unități de învățământ de ultimă generație, marcând un avans semnificativ în modernizarea infrastructurii educaționale a județului Prahova.

 Evenimentele de deschidere l-au avut ca invitat pe vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone.

La Puchenii Mari, 160 de elevi au revenit din vacanța de Paște la o școală complet renovată și echipată cu tehnologie de ultimă oră, datorită unei investiții de peste 4,6 milioane de lei, finanțată prin fonduri europene. Noua școală oferă facilități care creează un mediu excelent pentru educație și dezvoltare personală, inclusiv săli de clasă modernizate.

Simultan, în Florești a fost inaugurată o grădiniță impresionantă pe strada Școlii, rezultatul unui proiect demarat în urmă cu mai bine de 2 ani. Clădirea, structurată pe patru niveluri (demisol, parter și două etaje), acoperă o suprafață desfășurată de 1772 metri pătrați și o suprafață utilă de 1300 metri pătrați. Aceasta este dotată cu panouri fotovoltaice, lift pentru accesibilitate și finisaje de înaltă calitate. Grădinița, care poate găzdui 60 de copii în 4 săli de clasă, dispune și de facilități multifuncționale, inclusiv o sală de spectacole, cabinet medical și terenuri de joacă securizate. Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 11,92 milioane de lei.

La ambele evenimente au participat reprezentanți ai Parlamentului României, ai administrației locale și membri ai Inspectoratului Școlar Județean, alături de alți oficiali locali. Prezența vicepreședintelui CJ Prahova, Dumitru Tudone, a evidențiat angajamentul ferm al Consiliului Județean de a îmbunătăți continuu condițiile educaționale din județ.

Aceste proiecte nu doar că îmbunătățesc infrastructura educațională locală, ci și pun bazele pentru un viitor prosper pentru noile generații de elevi din județul Prahova.