Astăzi, 26 iunie, pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, a fost marcată Ziua Drapelului Național cu un ceremonial religios și militar. Drapelul Național, unul dintre cele mai puternice simboluri ale României, a fost binecuvântat de preoți și ridicat pe catarg, în ritmul muzical al Imnului Național.

Cristian Constantin Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, a subliniat în discursul său semnificația acestei zile – un prilej de a arăta respect față de valorile naționale și de a ne reaminti de datoria de a transmite conștiința națională generațiilor viitoare.
Ziua Drapelului Național a fost instituită prin Legea 96/1998 pentru a comemora momentul din 26 iunie 1848, când guvernul de la acea vreme a hotărât că tricolorul – roșu, galben și albastru – reprezintă steagul național al țării. De atunci, tricolorul a devenit un simbol al identității naționale, marcând toate momentele istorice și succesele României.
 Astăzi, tricolorul a fost din nou în centrul atenției, reamintind tuturor românilor de sentimentul de apartenență la națiunea română și de responsabilitatea pe care o au pentru a contribui la progresul națiunii.
Ceremonia de astăzi a fost încă o dovadă a importanței pe care România o acordă simbolurilor naționale și a dragostei pe care poporul o are pentru tricolor. Un simbol al luptei pentru libertate, dreptate și frăție, drapelul național al României continuă să fie un etern punct de reper pentru toți românii.
La mulți ani, România și Tricolorului! 🇷🇴