Începând cu luna octombrie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova este promotorul proiectului „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești”.

Proiectul este finanțat prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2014-2021.Valoarea contractului se ridică la peste 10,5 milioane lei (cu TVA), având ca termen de finalizare 30.04.2024.

Conform componentei de restaurare, funcțiunile clădirii rămân cele de muzeu, ce găzduiește colecția legată de viața și activitatea compozitorului Paul Constantinescu, dar și de spațiu de organizare evenimente culturale.

O latură foarte importantă a proiectului este reprezentată de partea de revitalizare, care implică partenerii din proiect (International Voice of Justice – Europe, Norvegia) și Fundația Culturală “Remember Enescu”, România).

Deşi, începând din acest an, muzeul se va transforma într-un adevărat şantier, odată cu demararea lucărilor de restaurare, activităţile artistice nu vor fi blocate. Astfel, în 2021 este programat Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală „Paul Constantinescu”, pentru ca în 2023, clădirea de patrimoniu să fie gazda Festivalului Internațional „Paul Constantinescu”.

Toate activităţile culturale organizate pe durata lucrărilor prevăzute în proiectul amintit se vor derula cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești şi Colegiului de Artă „Carmen Sylva”, instituţii cu care CJ Prahova a încheiat, în această lună, o Convenţie de cooperare.

 

paul constantinescu 22iulie2021

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.