Consiliul Județean Prahova, în colaborare cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, organizează, în perioada 20-22 mai, la Vălenii de Munte, Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, ediția a II-a, cu tema ”România, doar atât. Între patriotism și naționalism”.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, Casa Memorială „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Nicolae Iorga”, din Vălenii de Munte și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Colaboratori media vor fi: Radio România Actualități, Eveniment istoric, Enigmele istoriei, Actualitatea prahoveană, Ancheteonline și Newsteam. Project manager al acestei conferințe este Costel Oprea, editor Ancheteonline.

La această conferință vor fi prezenți reprezentanți ai Academiei Române, profesori universitari de la Universitatea București, de la Universitatea Națională de Apărare „Carol l”, cercetători de la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Naționale, invitați de marcă, din țară.
Totodată, în cadrul evenimentului, se va organiza un concurs de educație națională , în rândul elevilor de la Colegiul „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.

Evenimentul este dedicat personalității marelui savant Nicolae Iorga, dar și moștenirii sale, care și-a lăsat amprenta în educația generațiilor actuale și a urmașilor noștri. Prin urmare, Conferința „Iorga“ este o lecție de patriotism, de propășire a neamului românesc.

Evenimentul va reprezenta o frumoasă desfășurare de forțe intelectuale care vor ține prelegeri științifice despre epoca Iorga. Toate lucrările prezentate în cadrul maratonului cultural de la Văleni vor fi printre într-o carte ce va fi lansată în toamnă.