Una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură rutieră, varianta ocolitoare Azuga-Buşteni, intră în liniei dreaptă. Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru proiectul „Acces rutier complementar descărcare A3 Azuga – Bușteni“, care va descongestiona traficul pe Valea Prahovei. Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 februarie 2023.
„Construcția centurilor orașelor Azuga și Bușteni înseamnă mai puțin timp petrecut în trafic pe Valea Prahovei și o gură de oxigen pentru dezvoltarea județului nostru, respectiv a orașelor Azuga și Bușteni. Așteptăm finalizarea licitației și pentru centura Comarnic. Sunt sigur că, odată construite, toate aceste investiții vor aduce mari beneficii prahovenilor și celor care călătoresc pe Valea Prahovei”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Drumul de acces rutier complementar, necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga, va avea o lungime de 9,434 Km și va fi finalizat în trei ani. Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3  între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga). Lucrările presupun construcția părții carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecții simple cu străzile locale și giratorii la intersecția cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente și de consolidare versanți. Valoarea estimată a acestui obiectiv de investiţii se ridică la peste 838 milioane lei, iar finanțarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.