Au oferit şi au primit surprize, în prag de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului. Au învăţat cântece, poezii, au pregătit diverse obiecte, în cadrul atelierelor de creaţie, pe care să le ofere cadou vizitatorilor. Eforturile le-au fost apreciate şi recompensate de cei care au trecut pragul centrelor de plasament, în aceste zile.

Este vorba despre aproape 300 de beneficiari instituţionalizaţi în structurile aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova au primit câte o sacoşă cu dulciuri şi băuturi răcoritoare pentru copii. Cadourile au fost asigurate în baza unei sponsorizări pe care Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a obţinut-o, în acest scop, de la SC Phoenixy SRL.

Darurile au fost distribuite la Complexul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei” Ploiești, Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare” Băicoi, Complexul de Servicii Comunitare Sinaia (care funcționează temporar la Breaza), Centrul de Tip Familial Secăria, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria” Vălenii de Munte, Centrul de Tip Familial Izvoarele, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina, Centrul Rezidențial de Tip Familial Brebu și Complexul de Servicii Comunitare „Cireșarii” Ploiești.

O altă zi cu o semnificație deosebită din luna sărbătorii copiilor o reprezintă și data de 2 iunie, Ziua națională a adopției.
Cu această ocazie specială la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova se organizează evenimentul „DIN INIMĂ NĂSCUȚI“, unde sunt invitate familii aflate la început de drum, în prezent în procedură de evaluare, precum și familii împlinite, care au finalizat procesul adopției. Vor fi dezbătute subiecte sensibile și încărcate de emoție, în care cei prezenţi vor vorbi despre experienţa adopţiei.

La mulți ani tuturor copiilor!