Unitatea Administrativ Teritorială Județul Prahova, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Comuna Filipeștii de Târg, Județul Prahova“, Cod SMIS 121655.

Acest proiect, finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020, a avut ca obiectiv principal îmbunătățirea infrastructurii de educație incluzivă, contribuind semnificativ la evoluția procesului educațional în regiune.

Detalii specifice ale proiectului:
Reabilitarea clădirii existente (Cl) și demolarea clădirilor vechi (C2 și C3), urmată de construcția unei noi clădiri independente destinată activităților educaționale;
Amenajarea sălilor de clasă, cabinetelor și atelierelor de terapie, precum și a altor spații, astfel încât să satisfacă nevoile specifice și individualizate ale copiilor, în funcție de tipul dizabilității lor;
Îmbunătățirea calității procesului educațional special prin asigurarea unor spații adecvate pentru persoanele cu dizabilități, necesare pentru desfășurarea activităților la Centrul Școlar.

Rezultatele implementării proiectului includ:
Extinderea capacității școlii pentru a deservi până la 223 de copii cu diverse tipuri sau grade de dizabilități;
Amenajarea și dotarea sălilor de clasă, cabinetelor și atelierelor de terapie, corespunzător nevoilor specifice și individualizate ale copiilor;
Amenajarea curții pentru a răspunde nevoilor specifice ale copiilor cu dizabilități.

Proiectul a avut un buget total de 14.232.785,30 lei, cu lucrări executate în valoare de 11.973.633,99 lei. Perioada de execuție a lucrărilor a fost de 14 luni, cu începerea proiectului la data de 01.09.2020 și finalizarea prevăzută pentru 30.06.2024.

La recepția de azi a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, care a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate: ”Această inițiativă reflectă angajamentul nostru continuu pentru îmbunătățirea accesului la educație de calitate pentru toți copiii județului nostru, indiferent de provocările cu care se confruntă!”