Consiliul Județean Prahova a depus, în data de 29 decembrie 2022, un nou proiect pe fonduri europene care vizează modernizarea Spitalul Județean de Urgență „Constantin Andreoiu” Ploiești.

„În cadrul acestui proiect, la spital vor fi montate panouri fotovoltaice, pompe de căldură și un motor de cogenerare pentru reducerea consumul cu energie termică și electrică. Spitalul își va produce astfel independent apa caldă și încălzirea necesare funcționării, dar și o bună parte din energia electrică de care are nevoie”, a explicat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Județean Prahova își propune să reducă costurile cu energia la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și să contribuie la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Proiectul privind „Creșterea eficienței energetice prin introducerea sistemelor de cogenerare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești” are o valoare de 23 milioane lei și a fost depus de Consiliul Județean Prahova în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare – Măsuri pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale.