Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 29 martie 2023, ordinul de începere a lucrărilor de construcţie, reabilitare, modernizare, extindere şi echipare a infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din comuna Filipeştii de Târg, județul Prahova.

„Acesta este unul dintre proiectele mele de suflet. Copiii de la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă din Filipeştii de Târg merită toată grija, atenția și dragostea noastră. E obligația noastră, ca și comunitate, să le oferim acestor copii cele mai bune condiții la școală și suport necondiționat pentru a-și depăși problemele”
, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

În instituţia reabilitată îşi vor putea desfăşura activitatea aproximativ 200 de copii cu diverse dizabilităţi. Centrul va avea o școală modernă și dotată corespunzător nevoilor lor, care să le permită să își dezvolte abilitățile și potențialul maxim.
Clădirile reabilitate și cele nou construite vor fi adaptate nevoilor copiilor cu dizabilități, cu accesibilitate la toate nivelurile și cu dotări și tehnologii moderne. Spațiile de învățare și de terapie vor fi optimizate pentru procesul de învățare și dezvoltare a elevilor de aici, prin asigurarea unui mediu educațional sigur și confortabil. Copiii vor avea acces la facilități moderne precum cabinete de informatică, kinetoterapie, bibliotecă, sală de sport și alte spații necesare pentru activitățile de învățare și dezvoltare. Terenul din jurul clădirii va fi amenajat cu locuri de joacă, spații verzi și teren de sport, oferind astfel un mediu propice pentru petrecerea timpului liber. Prin instalarea a 30mp de panouri solare pentru prepararea apei menajere, se va eficientiza consumul de energie și se vor reduce costurile de întreținere ale Centrului.

Proiectul Consiliului Județean este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului este de 11.888.894,21 lei, iar data finalizării este prevăzută pentru 31 decembrie 2023.
Consiliul Județean Prahova va monitoriza cu atenție evoluția lucrărilor pentru a se asigura că proiectul va fi implementat în mod eficient și în conformitate cu normele și standardele de calitate necesare.