Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat că proiectul de 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui campus profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar şi universitar a primit finanțare din fonduri europene.

”Din Regiunea Sud-Muntenia, două proiecte vor beneficia de finanțare prin PNRR, unul dintre acestea fiind „Consorțiul Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP”, propus de Consiliul Județean Prahova. Am decis relocarea proiectului de la Tătărani la Ploiești pentru ca beneficiarii să aibă un acces mai uşor şi pentru a creşte atractivitatea acestuia. În curând, vom demara procedurile pentru licitația de proiectare și construcție a campusului. Este vorba de cea mai semnificativă investiție în infrastructura educațională a județului Prahova din ultimele decenii. Mulțumesc echipei de proiect și partenerilor care au contribuit la acest succes”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Prin proiectul ”Consorțiu Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP”, Consiliul Judeţean Prahova va investi aproape 150.000.000 lei pentru realizarea unui campus universitar la Ploiești. Campusul va cuprinde locuri de cazare, bază sportivă, cantină, spații de relaxare și agrement, laboratoare ultramoderne și clădiri administrative. Proiectul este programat a fi finalizat până la data de 30 iunie 2026.

Consorțiul este format din Consiliul Județean Prahova, în calitate de lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploiești, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploiești și OMV Petrom S.A.

Investițiile în acest campus integrat pentru învățământul profesional și tehnic vor consolida legăturile cu mediul economic și social, stimulând și diversificând formele de educație profesională duală. În plus, aceste investiții vor contribui la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus și în întreprinderile partenere, valorificând în mod colectiv resursele.

Campusul va pregăti viitori angajați, absolvenți sau persoane recalificate cu competențe adaptate la noile tendințe din piața forței de muncă, sprijinind astfel ecosistemele industriale locale și regionale.

Mai mult, grație granturilor obținute prin intermediul Consorțiului Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP, se vor putea implementa măsuri de sprijin menite să atragă elevii și studenții cu oportunități economice limitate. Aceștia vor avea șansa de a urma un parcurs educațional flexibil și continuu, ce le va permite să obțină calificări și acces la instituții de învățământ superior.

”Ne dorim să avem absolvenţi de învăţământ dual sau de studii superioare care să fie pregătiţi aşa cum trebuie pentru piaţa muncii. Odată ce au terminat pregătirea educaţională de calitate să-şi poată găsi imediat job-uri bine plătite în judeţul Prahova, unde avem nevoie ca de aer de forţă de muncă tânără şi bine calificată. Una dintre provocările viitorul ţine tocmai de nevoia de a avea oameni pregătiţi care să contribuie prin munca lor la binele comun”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.