Consiliul Județean Prahova și Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită joi, 24 februarie 2022, orele 11.00, în Sala Media a muzeului din Palatul Culturii Ploiești, la conferința de presă dedicată prezentării proiectului “Sera ecologică interactivă”, din cadrul Grădinii Botanice Bucov .
Realizat din dorința de a veni în întâmpinarea copiilor dornici să exploreze universul plantelor, proiectul are ca obiectiv realizarea unei sere-școală, în secția Grădina Botanică a muzeului-școală, în cadrul căreia să aibă loc ateliere, demonstrații și lecții practice de cultivare, îngrijire și protejare a plantelor.
Prin intermediul aplicațiilor practice, Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova își extinde oferta educațională și adaugă în portofoliul activităților sale evenimente ce se vor derula pe tot parcursul anului, inclusiv în timpul vacanțelor intersemestriale.
Agenda proiectului integrează, de asemenea, prezentarea principalelor păduri virgine și cvasivirgine, a rezervațiilor și a siturilor încadrate în lista obiectivelor de importanță europeană ce reprezintă reale instrumente de promovare a valorilor naturale și care necesită toată atenția și grija noastră.
Proiectul se bucură de susținerea și finanțarea acordate de Petrotel Lukoil Ploiești, partener în cadrul a numeroase proiecte derulate de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova.

Sera ecologică interactivă