Sănătatea prahovenilor rămâne una dintre priorităţile actualei conduceri a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, lucru care se vede şi din acţiunile care se derulează la nivel de judeţ. În colaborare cu OMV Petrom, CJ Prahova a lansat, în această primăvară, „Caravana de servicii medicale“, proiect care vine în întâmpinarea populaţiei din mediul rural, defavorizată din punct de vedere al accesului la serviciile sanitare. Latura medicală a proiectului este asigurată de către MEDCORP. Acţiunile constau în recoltarea de analize medicale (aproximativ 100 persoane/caravană) şi, în funcţie de rezultate, realizarea de screening-uri cu ecografie abdominală şi oferirea de consultaţii cardiologice, medicină internă, dermatologice. Toate serviciile sunt gratuite!
Pe data de 30 aprilie 2022, aproximativ 100 de locuitori ai comunei Salcia, cu vârste peste 18 ani, s-au prezentat la Şcoala din localitate pentru a le fi recoltate probe de sânge, urmând ca sâmbătă, pe 07 mai 2022, aceştia să revină pentru a beneficia de consultaţiile aferente, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator şi, acolo unde este cazul, să fie direcţionaţi către investigaţii suplimentare.

Caravana îşi va continua activitatea şi în comuna Gura Vadului. Probele de sânge vor fi recoltate pe data de 02 iulie 2022, iar consultaţii vor fi oferite pe data de 09 iulie 2022.
Demersul iniţiat de CJ Prahova în parteneriat cu OMV Petrom a fost foarte bine primit de către localnicii din mediul rural, printre ei numărându-se şi persoane care nu au mai mers la un control medical de ani buni.

Vă reamintim că Memorandumul de colaborare dintre cele două instuţii a fost semnat pe data de 13 octombrie 2021, moment la care preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, declara că îşi doreşte ca acest gen de parteneriate public-privat să fie cât mai multe şi să aibă o adresabilitate către toate categoriile de populaţie, facilitându-le accesul la servicii de sănătate (mai multe informaţii despre Memorandum, găsiţi aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4306345076150072&id=304579232993363 ).