Rezultatele de excepţie obţinute de cei peste 300 de elevi prahoveni şi peste 230 de dascăli, la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale, au fost recompensate de către ConsiliulJudeţean (CJ) Prahova, în cadrul Galei de Excelență a Învățământului Prahovean în anul 2022.
Recompense în diplome şi bani au fost acordate şi celor 26 de elevi din judeţ care au obţinut, în acest an, media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

„Este un mod de a ne arăta recunoştinţa noastră, ca reprezentanţi ai judeţului, faţă de elevi, profesori, dar şi faţă de părinţii care susţin toată această muncă pe care o presupune performanţa“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Cuantumul net al premiilor a fost acordat diferențiat, în funcție de categoria de competiție și de rezultatul obținut, pentru elevii şi profesorii premianţi. Suma totală, alocată de CJ Prahova pentru această Gală s-a ridicat la aproape 600.000 lei.
Premiile acordate pentru concursuri, examene și olimpiade internaționale:
Locul I – 4000 lei
Locul al II-lea – 3000 lei
Locul al III-lea -2000 lei
Locul al IV-lea (mențiune) 1500 lei
Locul al V-lea medalii, mențiuni și premii speciale 1000 lei

Premiile acordate pentru concursuri, examene și olimpiade școlare naționale, organizate și finanțate de Ministerul Educației Naționale :
Locul I – 1800 de lei
Locul al II-lea – 1400 lei
Locul al III-lea – 1000 lei
Locul al IV-lea (mențiune) 700 lei
Locul al V-lea – medalii, mențiuni și premii speciale – 500 lei

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi vine ca o expresie a recunoașterii și aprecierii performanței în educație, dar și pentru a motiva obținerea unor rezultate deosebite în continuare.