Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: „Acolo unde oamenii nu pot să ajungă la spital, am dus noi spitalul la poarta lor“. Peste 500 de prahoveni din mediul rural au beneficiat gratuit de investigaţii medicale!

Proiectul, în valoare de 200 mii euro, s-a derulat anul acesta în 5 comunități rurale din Prahova și a inclus peste 1.000 de consultații medicale de specialitate.

Personalul medical a prelevat analize de laborator, a oferit investigații și consultații gratuite și a facilitat accesul la tratament spitalicesc pentru cazurile mai complicate

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat că dorește să extindă Caravana de servicii medicale – un program prin care 500 de prahoveni din 5 comune au beneficiat, în ultimele luni, de analize de laborator, investigații și consultații gratuite. Proiectul Consiliului Judeţean este finanţat de OMV Petrom şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Medcorp.

„Acolo unde oamenii nu pot să ajungă la spital, am dus noi spitalul la poarta lor. Niciun efort nu este prea mare când vine vorba de sănătatea prahovenilor. Mi-am propus să revenim anul viitor la cei pe care i-am vizitat în 2022 și să extindem programul și în alte comune din Prahova. Le mulțumesc partenerilor sociali care au dat dovadă că sunt actori responsabili ai comunității noastre și au făcut posibil accesul la servicii medicale de calitate, gratuite, a locuitorilor din cinci comunități ale județului nostru”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

„Sănătatea este unul din domeniile în care am ales să ne implicăm activ, prin susținerea de proiecte care pot face diferența pentru o viață mai bună. Statisticile arată că un medic din mediul rural are de 9 ori mai mulți pacienți decât unul mediul urban, fapt care îngreunează accesul la serviciile de sănătate. Ne bucurăm că am putut ajuta comunități vulnerabile din Prahova să beneficieze de servicii medicale de calitate“, a precizat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Comunele care au beneficiat de serviciile caravanei medicilor sunt Cărbunești, Predeal Sărari, Salcia, Gura Vadului și Șirna.

Membrii comunităților vor fi monitorizați pe termen lung prin intermediul serviciului de Call Center Medcorp unde pot pune întrebări și primi sfaturi medicale, de prevenție și unde, daca e nevoie, vor fi îndrumați către specialiștii din centrele medicale potrivite.