Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești vă invită miercuri, 30 martie 2022, ora 11.00, la sediul secției sale Muzeul „Crama 1777” – Valea Călugărească, str. Valea Largă, nr. 32, județul Prahova, să participați la vernisajul expoziției temporare „Țesătura tradițională, motiv și inspirație”. Proiectul expozițional dedicat țesăturii tradiționale românești este rodul unui parteneriat de colaborare între Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

O nouă provocare pentru tinerii artiști ploieșteni: „caligrafia” pânzei, a costumului popular românesc, purtător de semne și simboluri. A fost o vreme în istoria costumului tradițional românesc în care geometrismul estetic a fost covârșitor. De la simplitate la noblețe, de la serialitate la diversitate, de la taina semnului la rostul culorilor.
Într-un joc al memoriei și al prezenței, tinerii artiști ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva”, sub îndrumarea distinselor doamne profesoare Liliana Marin, Georgiana Tudor, Lavinia Răican și Mădălina Gheorghe-Tănase, ne demonstrează că însemnele portului popular românesc continuă să fie resursă creativă pentru prezent.