Consiliul Judeţean Prahova a votat în şedinţa ordinară a lunii septembrie proiectul privind alocarea cofinanţării pentru realizarea Drumului Judeţean (DJ) 102I, între Valea Doftanei (judeţul Prahova) şi Brădet (judeţul Braşov).

Suma care va fi asigurată din bugetul judeţului nostru este de 11.206.048,56 lei (cu TVA), defalcată pe patru ani. Judeţului Braşov îi revine o cotă de finanţare de peste 14,7 milioane de lei, restul cheltuielilor urmând să fie acoperite de către Compania Naţională de Investiţii (CNI). Valoarea totală este de 642.051.330 (cu TVA).

Realizarea DJ 102I Valea Doftanei – Săcele este unul dintre cele mai ambiţioase obiective ale actualei conduceri a Consiliului Judeţean Prahova, dar şi unul mult aşteptat de prahoveni, şi nu numai, prin multiplele beneficii pe care le aduce
Noua şosea care va traversa munţii, prin pasul Predeluş (1285m altitudine) are aproape 26 km, dintre care 13,2 sunt pe raza judeţului Prahova.

Execuţia va include lucrări ample de consolidare, realizarea de şanţuri şi rigole betonate, construcţia de poduri şi podeţe transversale, asigurarea conexiunii cu străzile laterale, montarea a 9,5 kilometri de parapet, dar şi amenajarea unor parcări de scurtă durată.

Prin realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 102I, Valea Doftanei, Județul Prahova - Brădet, Județul Brașov” se previzionează obținerea următoarelor beneficii:

• Fluidizarea circulației pentru toate categoriile de vehicule;
• Reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare pentru asigurarea legăturii;
• Îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier;
• Reducerea numărului de accidente;
• Reducerea emisiilor de poluanți și a impactului negativ asupra mediului urban, prin creșterea fluenței traficului;
• Îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei;
• Creșterea atractivității zonei și atragerea de noi investitori.

Durata de implementare a obiectivului de investiţii este de 48 de luni, dintre care şase sunt alocate proiectării, iar 42 execuţiei propriu-zise.

DJ 102I Valea D...
DJ 102I Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Braşov)
DJ 102I Valea D...
DJ 102I Valea Doftanei (Prahova) – Brădet (Braşov)

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.