Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, s-a aflat astăzi, 14 februarie 2020, la șantierul unde se desfășoară lucrările pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr. 1 Ploiești, unitate de învățământ care în prezent se numește Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr 1.

Imobilul va fi ridicat în apropierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

În prezent, s-a turnat pardoseala armată până la cota 0, se execută lucrări de zidărie exterioară și de cofrare a planșeului.

Copiii care învață la Școala Specială nr. 1 Ploiești/ Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Ploiești au nevoi speciale, fiind diagnosticaţi cu afecțiuni din spectrul autist, schizofrenici, cu sindrom Down sau cu probleme locomotorii.

Noul centru va avea săli de educație fizică, de terapie educațională, săli de mese cu oficiu, laboratoare, cabinete medicale specifice, sală de relaxare, bibliotecă, laborator, vestiare, grupuri sanitare, lift special, spații de circulație și de recreație ( holuri, scări, terase), spații administrative si spații tehnice; totodată va fi amenajată și curtea interioară (spații verzi, alei pietonale,cabină poartă).

Este prevazută și realizarea unor lucrări de arhitectură, lucrări de rezistență, instalații electrice, termice, sanitare, ventilații, detecție semnalizare incendiu, hidranți.

Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 5.752.933,68 fără TVA, iar sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean Prahova, dar și de la bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Construcția va fi compartimentată astfel: o sală de clasă pentru preșcolari, o sală pentru clasa pregătitoare, două săli pentru clasa I și câte o sală pentru clasele II – X .

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate, precum și de faptul că acestea se încadrează în graficul stabilit.
După finalizarea acestui obiectiv, copiii cu nevoi speciale din Ploiești vor beneficia de un sediu modern, care le va oferi condiții mult mai bune decât în momentul de față.

Lucrări Școala ...
Lucrări Școala Specială Nr.1
Lucrări Școala ...
Lucrări Școala Specială Nr.1
Lucrări Școala ...
Lucrări Școala Specială Nr.1
Lucrări Școala ...
Lucrări Școala Specială Nr.1

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.