Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, la propunerea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, în ședința de marți, 7 aprilie, ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în toate spațiile publice din Prahova.
Hotărârea a fost luată ca măsură pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).

Având în vedere dificultatea procurării de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi și eşarfe, măşti din material textile, sau orice alte tipuri de protecție, care să acopere nasul şi gura.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situații:
se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun;
se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.);
în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc.

Decizia luată va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie 2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.

masca

Hartă deszăpezire

deszapezire

Reorganizare

donare sange2017

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Ziar Consiliul Județean Prahova

  • Ziar CJPH

Consultare publică - Planul teritorial pentru tranziție justă 2021-2027

POTJ 2021 2027

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.