Evenimentul a fost marcat la Ploieşti, într-un cadru sobru, prin slujbe de pomenire şi depuneri de coroane la cimitirele Bolovani, Viişoara, Eternitatea, la Monumentul Eroilor Revoluţiei şi la Catedrala „Înălţarea Domnului“.

La ceremonia militară de la monumentul ridicat în memoria eroilor căzuţi la Revoluţia au participat şi reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean Prahova, vicepreşedinţii Dumitru Tudone şi Cristian Apostol, parte dintre aleşii judeţeni, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor statului, dar şi ai revoluţionarilor prahoveni.

„Sunt 32 de ani de când pe data de 22 decembrie ne reunim într-o zi a antitezelor. Una în care sărbătorim Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, dar şi una în care îi plângem, îi comemorăm pe cei care au picat sub ploaia de gloanţe şi de lovituri din decembrie 1989.

O jertfă colectivă în care au murit oameni nevinovaţi doar pentru că au îndrăznit să se revolte împotriva unui regim ilegitim şi criminal care ne luase aproape totul. Prin curajul şi jertfa lor, aceşti eroi au reuşit să pună piatra de temelie a României democratice.

Pentru cei născuţi după 1989, libertatea de exprimare, de mişcare, accesul la toate serviciile şi bunurile pe care şi le doresc sunt lucruri fireşti. Puţini dintre ei înţeleg că România a fost ani buni un stat închis, o ţară în care trăiai sub teroare, o ţară în care îndurai frig, foamete, în care electricitatea şi apa curentă deveniseră un lux. Poate c-au aflat câte ceva din povestirile părinţilor, ale bunicilor, din documentarele media etc.

Suntem datori să le vorbim acestor tineri şi copii despre ceea ce a fost, despre cât de scump am plătit redobândirea libertăţii, dar, mai ales, despre responsabilitatea pe care o avem cu toţii: cea de a o păstra.

În memoria eroilor martiri şi a familiilor acestora mă înclin cu condescendenţă!“, – Dumitru Tudone, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova